Project Origin

origin2

Am ţinut să scriu , ca prim articol din categoria “Jocuri”  , despre ultimul joc care l-am terminat de curând , F.E.A.R. 2 – Project Origin.

Project Origin este un joc din seria F.E.A.R , creat de compania Monolith Productions şi publicat de Warner Bros. pentru PC , PlayStation3 şi Xbox 360.

Spre deosebire de alte companii , Monolith a respectat tema primului joc şi nu a încercat să adauge exagerat de multe abilităţi şi elemente grafice noi cum tind să facă alte companii .

Jocul începe cu un vis a personajului controlat de jucător , Becket , în care el e într-un oraş ruinat şi Alma apare plimbându-se. După ce se trezeşte începe primul episod , (dar nu înainte de a oferi prima sperietură zdravănă , dacă nu cea mai zdravănă dintre toate) , în care Becket şi echipa trebuie să o găsească şi să o ia în custodie pe Aristide. După găsirea ei află câte ceva despre un proiect numit “Harbinger” în care e Becket şi câţiva dintre colegii lui implicat şi după spusele Aristidei , ei sunt singurii care o pot opri pe Alma.

Înainte să dea mai multe detalii Alma i-a întrerupt creând o iluzie pentru Becket după care urmează explozia reactorului care distruge tot oraşul şi îl lasă pe erou inconştient.

Când se trezeşte , Becket este într-un spital unde este operat de oamenii Aristidei şi unde are mai multe viziuni cu Alma.După ce îşi revine află că şi colegii lui sunt în acelaşi spital şi se întâlneşte cu soldaţi ATC conduşi de Colonelul Vanek de care trebuie să treacă.

Tot atunci un personaj care se prezintă ca fiind “Snake Fist”  încearcă să-l ajute.

În timp ce iese spre suprafaţa eroul este atacat de mai multe ori de Alma şi de soldaţii Replica.

Ajuns la suprafaţa se regrupează cu ce a mai rămas din oamenii lui şi pornesc spre o şcoală unde se ascunde Snake Fist şi Aristide.

Ajuns în subsolul şcolii află că locul era defapt un alt laborator unde se lucra la un proiect numit “Paragon” care avea ca scop convingerea copiilor cu puteri psihice să lucreze pentru ATC.

Ajuns să vorbească cu Snake Fist , el îi explică despre singura lui şansă de a o învinge pe Alma , şi anume să meargă în generatorul nuclear sub Still Island unde se află un dispozitiv care amplifică puterile psihice. Teoretic Becket o poate învinge pe Alma cu puterile lui psihice folosind acea masinărie.

În drum spre Still Island ei sunt atacaţi de trupe Replica şi sergentul Keegan pleacă de lângă colegii lui după, sau controlat de Alma.

Se reuneşte cu echipa sub Still Island şi se duc la maşinăria care ar trebui să-i ajute. Acolo Becket intră în masinărie şi colega lui , Stokes , se pregăteşte să o pornească când apare Genivive Aristide şi o omoară după ce îi explică despre planul ei de a-l folosi pe Becket să o închidă pe Alma în dispozitiv şi să o folosească împotriva la Armacham.

Alma intervine şi îl trimite pe Becket într-o iluzie unde se luptă cu mai multe imagini ale sergentului Keegan. După ce reuşeşte să activeze maşinăria şi scăpa din iluzie se găseşte blocat în amplificator împreună cu Alma şi e dus într-o noua iluzie în care o vede pe Alma gravidă. Jocul are un final deschis lăsând loc unei noi expansiuni sau de ce nu , unui nou joc , poate F.E.A.R 3

Ce pot spune despre joc este ca nu e atât de Horror pe cât mă aşteptăm şi de asemenea e scurt şi uşor chiar şi la nivelul de dificultate Hard , dar astea sunt probleme minore şi negativiste şi nu merită luate în considerare.

În concluzie F.E.A.R 2 Project Origin este un shooter foarte reuşit şi îl recomand tuturor.

Jocul poate fi cumpărat din steam pentru PC sau , desigur , sunt convins că ştiţi alte metode de a-l juca fără a sacrifica mult munciţii bani.

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://blezar.wordpress.com/2009/02/12/project-origin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: