Starcraft 2

Pentru toţi fanii jocurilor Activision-Blizzard , printre care mă număr şi eu , vă prezint puţine informaţii despre mult aşteptatul joc Starcraft II , joc care ard de nerăbdare să-l joc , şi după ce am văzut screenshoturile postate mai jos cu atât mai mult mi-a crescut dorinţa de a-l juca într-un viitor cât mai apropiat!

După dezamăgirea cauzată de zvonul că jocul va ieşi pe piaţă pe data de 3 Decembrie 2008 pornit de magazinele mari din state , a ieşit din nou vorba că Starcraft II va fi lansat undeva în viitorul apropiat , în câteva luni , iar de data asta zvonul a fost confirmat de un oficial Blizzard.

Tot ce pot face fanii e să spere să nu mai apăra întârzieri cauzate de sursa principală de bani a Blizzardului , World of Warcraft.

Starcraft 2 ne aduce din nou cunoscutele rase din Starcraft 1 , şi anume Terran , Protoss şi Zerg.

Tarranii (oamenii) sunt noi veniţi în sectorul Koprulu , fiind descendenţii unui experiment de colonizare dezastruos lansat de pe pământ cu secole în urmă.

Supravieţuitorii expediţiei crează 3 colonii care devin baza apărării spaţiului terran , şi anume Confederaţia (Confederacy) , Kel-Morian şi Umojan Protectorate.
Confederaţia coruptă este dată jos de la putere de către terorişti şi Arcturus Mengsk în timpul haosului de la invazia zergilor.

Forţaţi să trăiască pe cele mai lipsite de viaţă planete din sector , terranii devin măieştri ai supravieţuirii. Ei beneficiază de variate tipuri de unităţi , de la marini până la battlecuisers , şi se bazează pe armuri solide , putere de foc şi numere mari de soldaţi. Punctul lor forte este defensivă , unde bunkerele şi tancurile siege îşi fac treaba cu măiestrie.

Cu tehnologia lor avansată şi abilităţile lor psionice , protoşii se considerau cea mai puternică specie din galaxie , dar războiul cu zergii au dovedit că se înşelau.

Lecţia aceasta a fost una grea pentru protoşi dar acest atac al zergilor împotriva planetei Aiur i-a adus la o răscruce , ei trebuie să se schimbe dacă vor să supravieţuiască şi să învingă.

Acum noi tactici , tehnologii şi arme străvechi şi teribile puse deoparte cu mult timp în urmă sunt folosite în lupta cu zergii.
Protosii trebuie să se bazeze pe mobilitate şi surprize pentru a mări avantajele in lupta. Cea mai mare forţă a lor stă în unităţile aeriene care posedă puterea de a distruge inamicii fără mult efort.

Zergii sunt o rasă cu totul diferită faţă de terani sau protoşi , ei sunt compuşi din diferite specii de creaturi care pot evolua în criminali eficienţi care luptă pentru dominaţie absolută.

Ei nu se folosesc de tehnologie pentru a crea arme sau armuri , în schimb beneficiază de aceste avantaje folosind mutaţii şi adaptări biologice. Chiar şi clădirile zergilor sunt defapt organisme vii.
Când au venit pentru prima dată în sectorul Koprulu , zergii erau controlaţi de creatura numită Overmind. Această creatură are puterea de a controla alte organisme cunoscute sub numele de “cerebrates” care la rândul lor îşi exercită controlul asupra zergilor prin intermediul Overlordsilor.

Misiunea principală a Overmindului era să distrugă protoşii şi a găsit ca material pentru o nouă armă pe Sarah Karrigan , soldat din clanul terranilor , astfel creând o creatură nouă şi unică cunoscută ca “Queen of Blades”. Când protoşii au distrus Overmindul în timpul invaziei Aiurului , Karrigan a manipulat templarii convingându-i să elimine ce a mai rămas din “cerebrates”. Prin urmare ea a ajuns să domine toate forţele Zergilor.

Şi cum am menţionat mai sus , câteva screenshoturi din Starcraft 2

The URI to TrackBack this entry is: https://blezar.wordpress.com/2009/02/13/starcraft-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. Ive been waiting soooo long for starcraft 2, I cant believe ill finally be playing it soon. It will be the best game on pc EVER! 🙂

    Nice blog, I bookmarked it and will be subscribing to your posts, keep up the good work 😀


Leave a comment